A recept Antonio Carluccio könyvéből származik, aki maga is szenvedélyes gombász volt, és akinek londoni éttermében a mai napig előételként kínálják ezt a fogást. Tőle tudjuk, hogy ellátogatott hozzá az egykor szebb napokat megélt, de szintén nagy gombász Mihail Gorbacsov. A nála elköltött vacsora után elküldte neki a Gombák könyvét, majd Gorbacsov, mikor a válaszlevélben megköszönte az ajándékot, elárulta, hogy az oroszok csendes vadászatnak nevezik a gombászkodást.

Olajon kicsit megpirítom a felszeletelt gombát, majd beleteszem a vajat és a fokhagymát. Éppen csak átsütöm és ha már érezni a fokhagyma illatát, mehet bele a felvert, sózott, borsozott tojás. Belekeverem ízlés szerint a sajtot és megsütöm. Friss, ropogós kenyérrel a legfinomabb.


RECEPTHEZ AJÁNLOTT GOMBÁK:

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]