A recept Antonio Carluccio könyvéből származik, aki maga is szenvedélyes gombász volt, és akinek londoni éttermében a mai napig előételként kínálják ezt a fogást. Tőle tudjuk, hogy ellátogatott hozzá az egykor szebb napokat megélt, de szintén nagy gombász Mihail Gorbacsov. A nála elköltött vacsora után elküldte neki a Gombák könyvét, majd Gorbacsov, mikor a válaszlevélben megköszönte az ajándékot, elárulta, hogy az oroszok csendes vadászatnak nevezik a gombászkodást.
HOZZÁVALÓK
2 személyre
- 15-20 dkg gomba,
- 1 ek. olívaolaj,
- 1 ek. vaj,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 4 tojás,
- só, bors, parmezán.
ELKÉSZÍTÉS
Olajon kicsit megpirítom a felszeletelt gombát, majd beleteszem a vajat és a fokhagymát. Éppen csak átsütöm és ha már érezni a fokhagyma illatát, mehet bele a felvert, sózott, borsozott tojás. Belekeverem ízlés szerint a sajtot és megsütöm. Friss, ropogós kenyérrel a legfinomabb.
RECEPTHEZ AJÁNLOTT GOMBÁK:
