Ezt a fogást főként reggelire szoktam készíteni és amennyire egyszerű, annyira finom a végeredmény. Mivel abszolút a minimumkonyhára szorítkozik, több gombafajból is elkészíthető, de ha lehet, keményebb-, roppanósabb húsú gombát választok hozzá, akár korán reggel megszedve az erdőből. Ugyanis egy nyári napon ezt kérte a kisfiam reggelire, de szomorúan közöltem vele, hogy most nincs otthon gomba. Ő szemrebbenés nélkül azt válaszolta, hogy „Akkor szedjél légy szíves az erdőben, Anya.

Mire én természetesen felmentem és szedtem…

Olajon megpirítom a szeletekre vágott gombát, ha elfőtt a leve sózom, borsozom, belerakom a fokhagymát, majd a vajat és a citromlevet, átforgatom és megszórom petrezselyemmel. Pirítósra halmozva és egy kis parmezánforgáccsal is megszórva maga a reggeli mennyország. Ha emelni szeretnénk a tétet, akkor a kenyérre és a gombára ráhelyezhetünk egy-egy tükörtojást, amivel természetesen evés közben jól összekenjük magunkat, de megéri.


RECEPTHEZ AJÁNLOTT GOMBÁK: